Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

ΝΒΑ: Οριστική αναβολή για τη φετινή σεζόν;

Όλο και πιο δύσκολο φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η φετινή σεζόν στο NBA, μετά τη μεταφορά της διαμάχης παικτών και ιδιοκτητών στις δικαστικές αίθουσες.

Το σωματείο των παικτών ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα διαλυόταν και στη συνέχεια όλοι οι καλαθοσφαιριστές μαζί θα κατέθεταν αγωγή κατά των ιδιοκτητών των ομάδων για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών νόμων με την εφαρμογή του λοκ-άουτ.

Οι παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του Πλανήτη αρνήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά την πρόταση του Στερν και πολύ δύσκολα θα υπάρξει ΝΒΑ τη φετινή σεζόν.


Οι παίκτες αποφάσισαν να διαλύσουν την Ένωση τους και να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα αφού έκριναν ότι η απειλή του Στερν δεν τους αγγίζει.

Από το δικαστήριο θα ζητηθεί να επισπευτούν οι όποιες νομικές διαδικασίες, όμως και πάλι τα χρονικά όρια έχουν στενέψει υπερβολικά, καθώς έχουν ήδη χαθεί έξι αγωνιστικές εβδομάδες.

Με το λοκ-άουτ τυπικά οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που «απεργούν» και δεν επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνισθούν και να προπονηθούν με τις ομάδες, αν δεν υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των δυο πέυρών.

«Μπαίνουμε σε έναν πυρηνικό χειμώνα για το NBA», σχολίασε ο κομισάριος της λίγκας, Ντέβιντς Στέρν.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και θα πρέπει σταματήσουν εδώ», δήλωσε από την πλευρά του σωματείου των παικτών ο εκπρόσωπός του, Μπίλι Χάντερ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons