Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Συμφώνησαν για συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Αύριο Παπανδρέου-Σαμαράς αποφασίζουν για τον νέο πρωθυπουργό

- Ο Κάρολος Παπούλιας θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα
- Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αύριο θα αποφασίσουν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
-Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό

Η ιστορική συνάντηση ολοκληρώθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα ηγείται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων, που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο, που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο, θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».



Στις 20:30 έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ψυχροί και οι δύο χωρίς καν να χαμογελούν μπήκαν στην αίθουσα που τους περίμενε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν μέχρι να κλείσουν οι πόρτες. Το κλίμα είναι παγωμένο.

EUROKINISSI





Το χρονικό μέχρι να φτάσουμε στη συνάντηση
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα όταν είχε αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λίγο μετά γίνεται γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κάρολο Παπουλία, που είχε φύγει από το προεδρικό Μέγαρο γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Στην συνάντηση που ζητούσε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν να βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς.
Από εκεί και πέρα άρχισε μια σειρά ανακοινώσεων που θα τρέλαιναν και τον πιο λογικό άνθρωπο.
Η προεδρία της Δημοκρατίας είπε στην αρχή ότι για να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα πρέπει πρώτα να τα βρουν οι δύο αρχηγοί και μετά να πάνε στον πρόεδρο. Μάλιστα η προεδρία είχε δηλώσει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τέτοια συνάντηση.
Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός έλεγε με ανακοίνωση του ότι ζήτησε αυτή την συνάντηση και ότι η προεδρία ενημέρωσε και τον κ.Σαμαρά για αυτή την συνάντηση.

Από την ΝΔ υπήρξε απάντηση ότι κανείς δεν επικοινώνησε με τον πρόεδρο της για να πάει στο προεδρικό. “Αν το κάνουν βεβαίως και θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς”, έλεγε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ.Μιχελάκης.
Εν το μεταξύ η προεδρία εξακολουθούσε να λέει πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ακόμη.
Τελικά στις 19:35 έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όλοι τώρα ελπίζουν ότι μετά την συνάντηση αυτή θα μπει επιτέλους ένα τέλος στα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην χώρα και μας έχουν κάνει διεθνώς ρεζίλι.

newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons