Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Κραυγή βοήθειας από θύμα σχολικού εκφοβισμού



Συγκινεί το βίντεο που ανάρτησε θύμα σχολικού εκφοβισμού στο διαδίκτυο. Εκπέμπει κραυγή για βοήθεια και δέχεται μηνύματα υποστήριξης από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δείτε το βίντεο




Μπορούν οι λέξεις να πληγώσουν; Αδιαμφισβήτητα, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε παιδιά. Οι διαφημιστικές εκστρατείες κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) είναι σίγουρα λιγότερο συγκλονιστικές από τις προσπάθειες ενός θύματος που καλεί σε βοήθεια.
Η δεκατριάχρονη Alye Pollack, που τα τελευταία δύο χρόνια βιώνει το σχολικό εκφοβισμό, φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ανήρτησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας με κάρτες τον προσωπικό της εφιάλτη.
"Φαίνομαι χαρούμενη; Λοιπόν, δεν είμαι!" είναι οι κάρτες που παρουσιάζει αρχικά η Alye Pollack για να εξηγήσει στη συνέχεια τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά στο Bedford Middle School στο Κονέκτικατ.
Βρίσκεται περισσότερες ώρες σε πρόγραμμα θεραπείας και καθοδήγησης παρά στο σχολείο, όπως ομολογεί, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια υφίσταται λεκτική και ψυχολογική βία από ορισμένους συμμαθητές της.
"Μου αρέσει το σχολείο αλλά όχι οι συμμαθητές μου", συμπληρώνει, ενώ αναρωτιέται αν τα πράγματα για εκείνη θα είναι ακόμα χειρότερα στο Λύκειο. "Βοήθεια". Μία μόνο λέξη είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
"Σκεφτείτε πριν πείτε κάτι. Μπορεί να σώσει... ζωές. Μην είσαι δολοφόνος. Οι λέξεις πληγώνουν. Σκέψου, μπορεί να ήσουν εσύ στη θέση μου", είναι το αφοπλιστικό της μήνυμα.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα της στην τοπική εφημερίδα Westport Now επισήμανε πως είναι πολύ περήφανη για την Alye, που μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο.
Είναι ειρωνικό το γεγονός πως η οικογένεια μετακόμισε από το Greenwich στο Westport πριν από τρία χρόνια λόγω του ότι το σύστημα παιδείας που διαθέτει θεωρείται από τα κορυφαία.

Μετά από τη γνωστοποίηση του θέματος, η διευθύντρια του σχολείου Melissa Kay και οι συμβουλευτικές ομάδες συναντήθηκαν με τους μαθητές για να συζητήσουν το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ενώ ενθάρρυναν και τους γονείς να κάνουν μία παρόμοια συζήτηση με τα παιδιά τους. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons