Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Το Κόστος της Λιβύης!

Όπως σας είχα ενημερώσει παλιότερα για το θέμα κόστους για τον πόλεμο στην Λιβύη, έτσι έρχονται σήμερα κάποιες δηλώσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οπού σήμερα ανακοίνωσε από του βήματος της Βουλής ότι η παροχή διευκολύνσεων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Λιβύη μας κοστίζει το …ευτελές ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα.


Την στιγμη που ο απλός πολίτης ψάχνει να φάει η Ελλάδα ψοδεύει το ποσο τον 6.5 εκατ ευρω το μηνα διότι οπως δήλωσε ο κυριος Παπανδρέου ... μας συμφερει να είμαστε δίπλα στα γεγονοτα.


«Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


Πάρε να έχεις δηλαδή.


Φυσικά δεν αντιλέγω ότι είμαστε υποχρεωμένη σαν μέλος μιας οργανώσεις να ακολουθούμε τους κανόνες. Δεν μπορούμε απλά να τους αρμέγομαι οπότε θέλουμε εμείς. Αλλά το ίδιο δεν θα έπρεπε να ισχύει σε όλα τα κράτοι μέλοι αυτής της οργάνωσης;


Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.».


Εκτίμησε επίσης ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου».


Προφανώς υπάρχουν άτομα σε αυτή την κυβέρνηση ( άλλο που δεν το ξέραμε δηλαδή ) που περνάνε πολλοί κόσμο για ηλίθιο. 


Δεν έχω κάποια απάντηση στο τελευταίο σχόλιο του κυρίου υπουργού. Απλά θέλω να του πω ότι αφού προσφέρουμε τα φώτα της δημοκρατίας στην Λιβύη με πυραύλους τόμαχοκ και διάφορους αντιαρματικούς.... πιστεύεται πως η σειρά μας είναι μακριά;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons