Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΕΣΜΑ ΚΕΙΤ ΚΑΙ ΓΟΥΙΛΙΑΜ

Από την Κένυα μέχρι την Αυστραλία και τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία, όλος ο κόσμος είχε σήμερα στραμμένο το βλέμμα στο Λονδίνο, για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του, Κέιτ Μίντλετον. Στην Κένυα, όπου ο...
πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε κάνει την πρόταση γάμου στην Κέιτ τον περασμένο Οκτώβριο, πολλά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας, ακόμη και από τις έξι το πρωί, τις προετοιμασίες.
Πριν από τους γαμήλιους όρκους η Κέιτ η πρώτη «θνητή» που παντρεύεται Βρετανό γαλαζοαίματο χαμογέλασε στον πρίγκηπα Ουίλλιαμ καθώς την παρέδισε ο πατέρας της.
Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου παντρεύτηκε σήμερα στο Αβαείο Ουέστμινστερ την επί πολλά χρόνια αγαπημένη του, Κέιτ Μίντλετον, σε μια τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς.
Περίπου 2000 καλεσμένοι, από διασημότητες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών, συνέρευσαν στο ναό και παρακολούθησαν την Κέιτ, ντυμένη με ένα ιβουάρ νυφικό με δαντέλες, και τον Ουίλλιαμ, με την κόκκινη στολή του συντάγματος των Ιρλανδών Φρουρών, να ανταλλάσσουν όρκους αμοιβαίας αφοσίωσης.
Ο γαμπρός χρειάστηκε πάντως να περιμένει επί 45 λεπτά την άφιξη της νύφης μέσα στο Αβαείο που ήταν διακοσμημένο σαν αγγλικός κήπος, με μια λεωφόρο με σφένδαμους.
Η νύφη έφτασε λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι με Ρολς Ρόις και αποκάλυψε για πρώτη φορά το νυφικό της που είναι δημιούργημα της Σάρα Μπάρτον, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Αλεξάντερ Μακουίν, του τρομερού παιδιού της βρετανικής μόδας που αυτοκτόνησε το 2010.
Ο επίσημος τίτλος που θα φέρει στο εξής η Κέιτ Μίντλετον είναι Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ.
Έξω από το Αβαείο, κατά μήκος του δρόμου μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί ήδη από τα ξημερώματα.
Πολλοί κρατούσαν χάρτινα σημαιάκια, χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Η τελετή αναμεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ και το Χάιντ Παρκ.
Υπολογίζεται ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ των καλεσμένων υπήρχαν περίπου 60 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων απ' όλο τον
κόσμο, πολλοί διάσημοι και σχεδόν 1.000 φίλοι και συγγενείς του ζεύγους.
Το παρών έδωσαν ο τραγουδιστής Έλτον Τζον με το σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις αλλά και ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ που φορούσε στο πέτο το μετάλλιο που του έχει απονείμει η βασίλισσα.
Θεάθηκε μάλιστα να συνομιλεί με το σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι πριν από την τελετή.
Από την πολιτική σκηνή, στο γάμο είχε προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών Τζον Μέιτζορ (1990-97), όχι όμως και οι διάδοχοί του των Εργατικών, ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν.
Παρόντες στο Αβαείο ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, μαζί με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.
Μολονότι ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και το ζευγάρι αναχώρησε από την εκκλησία με την ανοιχτή βασιλική άμαξα του 1902 για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Ο 28χρονος πρίγκιπας με το γάμο του λαμβάνει τον τίτλο του κόμη του Στράδερν και του βαρόνου του Κάρικφεργκους, τίτλο που αντίστοιχα φέρει και η 29χρονη Κέιτ, κόμισσα του Στράδερν και βαρόνη του Κάρικφεργκους.
Στην Αυστραλία, χώρα της Κοινοπολιτείας της οποίας η Ελισάβετ είναι αρχηγός του κράτους, η δημόσια τηλεόραση και δυο-τρία ιδιωτικά κανάλια μετέδωσαν τη γαμήλια τελετή.
«Σήμερα ο κόσμος θα δει το γάμο που αποδεικνύει ότι τα παραμύθια μπορούν να γίνουν αληθινά» έγραφε η Ντέιλι Τέλεγκραφ του Σίδνεϊ.
Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας ένας παππούς ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει τη
ζωντανή μετάδοση μαζί με τις μικρές εγγονές του.
«Θα ντυθούμε καλά, θα φορέσουμε πλαστικές κορώνες και τα τοιαύτα. Είναι μια σπάνια ευκαιρία, πότε θα το ξαναδούν (οι εγγονές); Μπορεί να δουν πρώτα ένα βασιλικό διαζύγιο", σχολίασε ο ηλικιωμένος.
το Χονγκ Κονγκ τα 300 εισιτήρια για την εορταστική αναμετάδοση στο Hong Kong Club εξαντλήθηκαν γρήγορα και πολλοί μπήκαν σε λίστα αναμονής.
Στη Στοκχόλμη, μια εγγλέζικη παμπ, η Tudor Arms -- χαρακτηρίστηκε καλύτερη παμπ
του κόσμου το 2010 -- άνοιξε μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο για να
αναμεταδόσει απευθείας το γάμο και τις προετοιμασίες.
Τα σουηδικά κανάλια SVT1 και TV4 αφιέρωσαν περίπου 4,5 ώρες στο γάμο ενώ οι ιστοσελίδες των εφημερίδων Aftonbladet και Expressen μετέδιδαν το γάμο μέσω του Ίντερνετ.
Απευθείας μετάδοση έκαναν και δύο ενημερωτικά κανάλια στη Νορβηγία καθώς και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα στην Κροατία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και τη Ρουμανία.
Στις ΗΠΑ, παρά τη διαφορά ώρας, τα μεγάλα ενημερωτικά κανάλια έστειλαν στο Λονδίνο δημοσιογράφους και ορισμένα ξενοδοχεία οργανώνουν ειδικά πρωινά.
Το βράδυ το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντιγκ θα φωτιστεί μπλε, λευκό και κόκκινο «για τον
εορτασμό του βασιλικού γάμου».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons