Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

Τώρα αποκαλύπτεται πόσο «κότες» είμαστε

Του Κώστα ΧαρδαβέλλαΕίχαμε πέρυσι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια μας, να αναγκάσουμε την Τρόικα να μας στηρίξει χωρίς να μας πιει το αίμα (όπως γίνεται τώρα). Και το μεγάλο μας όπλο ήταν η πτώχευσή μας, η απειλή «δεν πληρώνω τα χρέη μου, γιατί δεν έχω να τα πληρώσω».
Τώρα αποκαλύπτεται από την πρεμούρα Μέρκελ, Σαρκοζί, Ομπάμα, ακόμα και των Κινέζων να μας βοηθήσουν οικονομικά, πόσο μεγάλο όπλο είχαμε στα χέρια μας για να διαπραγματευθούμε τουλάχιστον πιο ανθρώπινους όρους δανειοδότησης.
Γιατί μία δική μας πτώχευση σημαίνει κατάρρευση του ευρώ, ευρωπαϊκών και αρκετών αμερικανικών τραπεζών, ντόμινο καταστροφής σε Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο και γενικότερα μία ανεξέλεγκτη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αντί για σκληρή διαπραγμάτευση όμως πήγαμε σαν «κότες» ή σαν απλοί γραφιάδες των σκληρών όρων της Τρόικα σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο και απλά ο κ. Παπακωνσταντίνου έγραφε ότι του υπαγόρευαν οι διάφοροι Τρισέ, Όλι Ρεν και Ρομπάι. Δηλαδή «σφάξε με Αγά μου ν΄ αγιάσω».
Τώρα τρέχουν και σχεδόν μας παρακαλάνε να μην πτωχεύσουμε. Ο Σαρκοζί χθες δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρατείνουν έως και 30 χρόνια την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων. Η Μέρκελ έπεισε την Deutsche Bank να κάνει το παπί στα ελληνικά ομόλογα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών βιομηχάνων, Χαν Πέτερ Κάιτελ, υπόσχεται μεγάλες επενδύσει στην Ελλάδα. Ο Ομπάμα μιλάει για αμερικανικά κεφάλαια έτοιμα να έρθουν στη χώρα μας. Μέχρι και οι Κινέζοι μας λένε «εδώ είμαστε να σας δώσουμε όσα λεφτά χρειάζεστε»
Μία τρέλα όλα αυτά. Αλλά και μία διαπίστωση για ένα οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο που αποδείχτηκε ανίκανο των περιστάσεων και μας βύθισε στην απόγνωση. Λες και στείλαμε μία ομάδα από κότες να διαπραγματευτούμε με τα θηρία της ζούγκλας.
newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons