Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ;;;

Προσαγωγές για «στημένους» αγώνες στην Τουρκία

Έχουν προσαχθεί 58 άτομα από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε υποβιβασμό ποδοσφαιρικών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι και η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε, μπορεί να οδηγήσει η μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε χτες στο χώρο του τουρκικού ποδοσφαίρου, όπου έχουν προσαχθεί 58 άτομα που κατηγορούνται για «στήσιμο» παιχνιδιών και χρηματισμό. Μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί είναι και ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ.

Εκτός από τον πρόεδρο, από πλευράς Φενέρμπαχτσε έχουν προσαχθεί ο αντιπρόεδρος Σεκίπ Μοστούρογλου, ο ταμίας της ομάδας, ένα διοικητικό στέλεχος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζεμίλ Τουράν, άσος της ομάδας κατά τη δεκαετία του ΄70, καθώς επίσης και δύο ποδοσφαιριστές που πήραν πριν από λίγο καιρό μεταγραφή στην ομάδα.

Έχουν επίσης προσαχθεί ο προπονητής και ο βοηθός προπονητή της Εσκισεχίρσπορ, ο αντιπρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, ποδοσφαιριστές από τις ομάδες Ανκαραγκιουτζού, Γκεντσλερμπιρλιγκί και Σίβασπορ, ο πρόεδρος της Γκριρέσουνσπορ (αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία), ο προπονητής και ο βοηθός προπονητή της Αντάνασπορ (Β΄κατηγορία), ο γενικός διευθυντής της Άλταϊ (Β΄ κατηγορία) και ο αντιπρόεδρος της Μέρσιν, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Β΄ κατηγορία και από φέτος θα αγωνίζεται στα «μεγάλα σαλόνια». Χθες είχαν προσαχθεί 50 άτομα, ενώ σήμερα προστέθηκαν άλλα οκτώ, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ερευνώνται διάφορα παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ιδιαίτερα ερευνώνται ορισμένα παιχνίδια της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε. Το νέο απόκτημα της Φενέρμπαχτσε, Εμανουέλ Εμενίκε, φέρεται να μην έχει παίξει με δική του επιλογή στον αγώνα της ομάδας του, Καράμπουκσπορ, με τη Φενέρμπαχτσε, με αντάλλαγμα χρήματα και μεταγραφή. Διάφορα ποσά αναφέρονται και για προπονητές και ποδοσφαιριστές. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «αποδεικτικά στοιχεία» που προκύπτουν από την παρακολούθηση κάποιων από τους πρωταγωνιστές.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί η εμπλοκή ομάδων, ο νέος σχετικός κανονισμός προβλέπει τον υποβιβασμό. Στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε, αν αποδειχθεί εμπλοκή, θα αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, η ομάδα θα υποβιβαστεί στη Β΄ κατηγορία και θα ξεκινήσει τη σεζόν με αφαίρεση βαθμών, δεν θα μπορέσει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ως προς τα άτομα ο εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει ποινή φυλάκισης έως 67 χρόνια. Όλα αυτά όμως θα εξαρτηθούν από τη χρονική διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

Τελεσίγραφο στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε η UEFA στο οποίο της γνωστοποιεί ότι θα περιμένει τις αποφάσεις στη γειτονική χώρα ως τις 15 Ιουλίου ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα συμμετέχουν τελικά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν.

Μάλιστα όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει δεκτή της Φενερμπαχτσέ και Τραμπζονσπόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αναμένει άμεσα την αντικατάστασή τους από τις αμέσως επόμενες ομάδες στη βαθμολογία του πρωταθλήματος...

posted by: kathimerini.gr

Με τα δικά μας στημένα τι γίνεται;;; Από τότε που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο δεν κινείται φύλλο. Αυτή η στασιμότητα με προβληματίζει. Πως γίνεται όλα να σταμάτησαν ξαφνικά;; Για να δούμε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons