Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2011

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 1.473 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΙΚΑ...

Πάνω από χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920. Ειδικότερα εντοπίστηκαν 1.473 περιπτώσεις, με το συνολικό ποσό που λάμβαναν μηνιαίως πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι, ζημιώνοντας το ΙΚΑ, να ανέρχεται στο 1.882.282,17 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος προέβησαν άμεσα στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για διακοπή καταβολής της σύνταξης και καταλογισμό των παρανόμως εισπραχθέντων ποσών.
Επίσης, η διοίκηση του ταμείου έδωσε οδηγίες στα υποκαταστήματα για την σύνταξη μηνυτήριων αναφορών κατά των προσώπων που εισέπραξαν ποσά συντάξεων, ενώ δεν ήταν δικαιούχοι.

Ο έλεγχος των συντάξεων και η απογραφή των συνταξιούχων συνεχίζεται.

Η υλοποίηση του μέτρου της ετήσιας απογραφής όλων των συνταξιούχων έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, για την αντιμετώπιση περιπτώσεων είσπραξης συντάξεων από μη δικαιοδόχα πρόσωπα. Αρχικώς οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προχώρησαν στον έλεγχο καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920.

Και φυσικά το ΙΚΑ δεν είναι το μόνο ασφαλιστικό ταμείο όπου σημειώνεται όργιο καταλήστευσης. Η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ, είχε καταγράψει 8.000 συνταξιούχους που ελάμβαναν σύνταξη αλλά δεν εμφανίσθηκαν να απογραφούν.

Πάνω από χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ασφαλισμένους...

fimotro.blogspot.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons