Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

895.000 ευρώ ετησίως (τουλάχιστον), θα πληρώσεις ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ, για το νέο γραφείο του κ. Βενιζέλου

Από μέλος του Συλλόγου μας, λάβαμε την παρακάτω καταγγελία, που αφορά στη δημιουργία νέου πολιτικού γραφείου από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της ονομασίας του (και) σε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

“Ζωή να έχει ο άνθρωπος, δεν λέω, αλλά τώρα ξαφνικά εν μέσω κρίσεως, απεφάσισε ο κ. Βενιζέλος να αποκτήσει πολιτικό γραφείο και ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως. Έτσι, στην εφημερίδα της....
κυβερνήσεως, τεύχος Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011, δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση, και πληροφορούμεθα ότι η δαπάνη λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανέρχεται στο ποσό των 895.000€, ετησίως και θα εργάζονται σε αυτό είκοσι υπάλληλοι.
Όμως ο κ. Βενιζέλος διαθέτει πολιτικό γραφείο και ως υπουργός οικονομικών το οποίο κοστίζει άλλες 800.000€ περίπου, ετησίως.
Τώρα όμως έχουμε και τον έτερο αντιπρόεδρο, τον κ. Πάγκαλο, του οποίου το πολιτικό γραφείο κοστίζει 1.000.000€ ετησίως και εργάζονται σ΄ αυτό είκοσι υπάλληλοι. (ΦΕΚ Β΄, φύλλο 2316, 30/10/2009). Δύο πρόσωπα, δύο πολιτικοί που πασχίζουν για περιστολή των κρατικών δαπανών, που κόβουν μισθούς και συντάξεις, που φορολογούν ακόμα και τις γκαζόζες που πίνουμε, ξοδεύουν περίπου 3.000.000 € ετησίως, για γραμματειακή υποστήριξη.
Έτσι όμως όχι μόνο δεν βάζουν πάτο στο βαρέλι, αλλά ανοίγουν τρύπες και στα τοιχώματά του. Και μετά τα βάζουν με την χαρτορίχτρα που είχε, όπως λένε τα κανάλια, 4.000.000 € σε καταθέσεις. Όμως στην πραγματικότητα όλοι τους, η χαρτορίχτρα και οι κυβερνήτες μας, κάνουν την ίδια δουλειά. Απομυζούν τους πολίτες και εκμεταλλεύονται την αφέλειά τους”.

Εμείς, θα συμπληρώσουμε ότι, ...μακάρι να ήταν μόνον αυτές οι δαπάνες. Σε αυτές, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα κόστη δημιουργίας του γραφείου (ενοικίαση, γραφεία, υπολογιστές, κουρτίνες -περιέργως, όλοι οι υπουργοί έχουν μία ιδιοτροπία με τις κουρτίνες- και ένας Θεός ξέρει τί ακόμη.
Θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και έξοδα μετακινήσεων, υπερωριών, αποσπάσεων, γευμάτων, καφέδων κλπ, κλπ και κλπ.

Θα συμμεριστούμε το ερώτημα του φορολογούμενου, που μη αντέχοντας πια να πληρώνει νέους φορους, νέα τέλη, νέες επιβαρύνσεις, αγανακτεί με τις νέες δαπάνες που -σε περίοδο κρίσης, ή χρεοκοπίας- προσθέτει ο πληθωρικός υπουργός και αντιπρόεδρός μας.

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8gb8ZK5B_4Hm4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtcrfGOBlVq40cAo8x1ExXXf6n9GeyvpCTxp-iAbQjTcI

forologoumenos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons