Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

Δανός ακροδεξιός ευρωβουλευτής θέλει ως εγγύηση την... Κω

-Ο Δανός ευρωβουλευτής στη Σύμη που μέχρι στιγμής... την έχει γλυτώσει-

Στη Ευρώπη τα ΜΜΕ έχουν πάρει...χαμπάρι διάφορους γραφικούς -με θεσμική ιδιότητα πάντως-, που βρήκαν ευκαιρία με την ελληνική κρίση να εκφράσουν τις πιο εξωφρενικές και ανισόρροπες απαιτήσεις.

Σειρά πήρε ο Μόρτεν Μέσερσμιντ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής, της ομάδας "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας", γνωστός για τις ακροδεξιές θέσες που εκφράζει. Σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ "BT" δήλωσε ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την ΕΕ, τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης. Ποιά είναι αυτά;

O Mέσερσμιντ προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το... νησί της Κω ως "εγγύηση" ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.

"Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα" -προφανώς για να πληρωθεί το χρέος-, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, στην οποία παρείχε- για τις "ανάγκες του ρεπορτάζ"- και φωτογραφίες (!) του από την Κω, στις οποίες ποζάρει αναρτώντας σε ιστό τη σημαία της Δανίας.

Ο κ. Μέσερσμιντ εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ, όπως αναφέρει.

theinsider.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons