Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

Πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες ζουν χωρίς εισόδημα...

Συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας δημιουργούν η βαθιά ύφεση και ο καλπασμός της ανεργίας.

Τα στοιχεία που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι αυξάνεται, ελέω κρίσης, ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά, τα οποία δεν διαθέτουν εισόδημα από εργασία.

Υπολογίζεται πως πλέον 500.000 Έλληνες ηλικίας από 18 έως και 59 ετών ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο μέλος .

Επίσης την κατιούσα έχουν πάρει οι αποδοχές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εκτιμάται πως ο ένας στους τέσσερις ιδιωτικούς υπαλλήλους (εξαιρούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι) έχει υποστεί "κούρεμα" αποδοχών της τάξης του 10%.

Η κατάσταση της οικονομίας έχει φθάσει σε οριακό σημείο , γι΄ αυτό και στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζεται πως η Ελλάδα έχει μία "τελευταία ευκαιρία" για να ανασυγκροτηθεί μέσα από την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης

-Ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία κανένα άτομο δεν εργάζεται αυξήθηκε στο πρώτο,εξάμηνο του 2011 στο 12,9% από 9,8% στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

-Το ποσοστό ανεργίας - υποαπασχόλησης ανέρχεται πλέον στο 21% από 16,3%.

-Το γενικό ποσοστό ανεργίας θα πλησιάσει εφέτος 17% ενώ το 2012 θα υπερβεί το 18% από 17% που προβλέπει το οικονομικό επιτελείο.

-Οι μακροχρόνια άνεργοι προσεγγίζουν το 50% του συνόλου των ανέργων.

-Η ύφεση το 2011 θα κλείσει στο 5,5% ή και λίγο περισσότερο, καθώς στο εννεάμηνο ο ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ Το 2012 θα περιοριστεί στο 2,8% και η ανάκαμψη μετατίθεται για το 2013 με αύξηση του ΑΕΠ που δεν θα υπερβαίνει το 1%.

-Οι πραγματικές αποδοχές ψαλιδίστηκαν εφέτος κατά 6,3% μετά από μείωση 9,1% το 2010.

-Στις ΔΕΚΟ η μείωση των αποδοχών έφθασε 7,9% εντός του έτους.

-Στον ιδιωτικό τομέα (δεν λαμβάνονται υπόψη οι τράπεζες) υπολογίζεται πως το 2011 περίπου το 25% των μισθωτών δηλαδή ο ένας στους τέσσερις αντιμετωπίζει περικοπές αποδοχών της τάξης του 10% . Οι μειώσεις γίνονται είτε μέσω ατομικών συμφωνιών – συμβάσεων , είτε μέσω ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

dailynews24.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΟΤΗΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΑΝ ΟΙ ΚΩΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΗΣΤΕΥΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΠΛΟΦΩΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ?ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ
ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ...!!!

ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΕΙΧΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ..ΨΑΞΤΕ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ!Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΣΑΠΙΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ?ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΠΗΓΕ ΚΩΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ..ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΙΔΙΣΗ,ΝΩΣΟΚΟΜΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΛΠ..ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΟΡΙΣΤΕ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΟΥΣΑΤΕ!!!ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!Η Γ Ε Τ Η Σ ΦΩΝΑΖΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΣ...ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ!ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ!! ΨΑΧΤΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!

ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΩΠΗ ΓΙΑ ΣΑΣ!!!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ ΣΚΩΠΙΑ.ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Ε Λ Λ Α Δ Α!!!

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ????

'ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΘΑ ΠΩΛΕΜΑΩ'

ΑΡΣΕΚΩΜΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons