Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011

Ανήλικος βίασε και σκότωσε συμμαθήτριά του

Σοκαρισμένη η Γαλλία καθώς ο δράστης είχε φυλακιστεί και παλιότερα για βιασμό

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία με την είδηση του βιασμού και τη δολοφονίας 13χρονης μαθήτριας από συμμαθητή της. Το 17χρονο αγόρι, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 μηνών στο παρελθόν για βιασμό και πάλι συμμαθήτριας του.

Η Agnes, όπως ήταν το όνομα του άτυχου κοριτσιού, ήταν μαθήτρια του γυμνασίου Cevenol International στην κεντρική Γαλλία. Το σώμα της βρέθηκε σε δάσος όπου ο δράστης την είχε παρασύρει. Εκεί αφού τη βίασε, την σκότωσε και έκαψε το σώμα της. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα του και συνελήφθη.

Το βασικό θέμα που έχει τώρα τεθεί, είναι πώς γίνεται να συνέβη το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα τη στιγμή που το αγόρι είχε ήδη καταδικαστεί και ήταν γνωστό το ιστορικό του.

Όλα δείχνουν πως μετά τη φυλάκιση του, ο 17χρονος είχε επιδείξει καλή συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να του επιτραπεί να πραγματοποιήσει εγγραφή σε σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου που τα δύο παιδιά φοιτούσαν, ισχυρίστηκε πως αν και ήταν γνωστό ότι ο 17χρονος είχε στο παρελθόν απασχολήσει τη δικαιοσύνη, κανένας δεν γνώριζε την κατηγορία που του είχε αποδοθεί.

Αντιθέτως, οι γονείς της μαθήτριας φαίνονται πεπεισμένοι πως το σχολείο αν και γνώριζε τι είχε συμβεί, του επέτρεψε να γραφτεί. «Ο φόνος θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα επιδεικνυόταν μικρότερη αδιαφορία», δήλωσε η τραγική μητέρα.

Η υπόθεση συντάραξε την κοινή γνώμη, με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, να δηλώνει πως θα ερευνηθούν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία του ποινικού συστήματος της χώρας.

newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons