Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Σαμαράς: Όσο αυξάνετε τους φόρους, δεν έχει συναίνεση


«Παράξενα πράγματα συμβαίνουν, οι εξελίξεις να εξαρτώνται από την αντιπολίτευση και όχι από την κυβέρνηση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Κ.Ο. της ΝΔ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στις έξωθεν πιέσεις.
«Οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει, δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν λέει «όχι» στους στόχους αλλά στον τρόπο.
«Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συναίνεσης με αύξηση της φορολογίας» είπε, υποστηρίζοντας ότι η βάση για κάτι τέτοιο είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Τότε θα υπήρχαν προϋποθέσεις ρεαλιστικής συζήτησης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση των φόρων ακυρώνει και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα και συναίνεσης με τη Ν.Δ.
Τα σημεία σύγκλισης
- Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Έτσι κι αλλιώς δική μας πρόταση ήταν» είπε.
- Νέο φορολογικό σύστημα για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή
- Επίσπευση πλήρους νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για «υπουργούς και υπουργίνες που είναι στα κάγκελα», απευθύνοντας το ερώτημα αν συμφωνούν οι συνδικαλιστάδες που θα χάσουν τα προνόμια και «οι ακτιβιστές που τους κάνατε υπουργούς» (σ.σ. «καρφί» για την Τίνα Μπιρμπίλη)
- Αποκρατικοποιήσεις «αλλά να το κάνουμε σωστά» είπε
- Επαναπατρισμός κεφαλαίων «αλλά αμέσως και παράλληλα με τα υπόλοιπα»
- Συμβάσεις εκχώρησης υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων)
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει και επαληθεύτηκε για έλλειμμα, έσοδα και δαπάνες.
«Εμείς φταίμε για όλα αυτά; Είμαστε στα καλά μας;» διερωτήθηκε για την απόκλιση των στόχων και ζήτησε από την κυβέρνηση να πει ποια είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης.
«Να συμφωνεί σε όλα;» είπε. «Αυτό είναι ολοκληρωτισμός».
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ακόμη ότι η Ν.Δ. δεν προσυπογράφει τη δικτατορία του μονόδρομου και την αυτοκατάργηση της αντιπολίτευσης και της δημοκρατίας.
Ζήτησε επίσης την κατ’ άρθρο ψήφιση και όχι το σύνολο του Μεσοπρόθεσμου.
Απάντηση στον Καρατζαφέρη
«Άκουσα κάποιον να επικαλείται το ιστορικό προηγούμενο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη, που παρά τον τσακωμό τους, συμφιλιώθηκαν πριν τη ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Συμφωνώ απόλυτα, μόνο που πρέπει να θυμίσω μια μικρή λεπτομέρεια: Ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να υποκύψουν».
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή τέλος, είπε ότι η κουβέντα για τη δραχμή δεν είναι ούτε κουβέντα της πεντάρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons