Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ: "ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ"...

Ο Ντέμης Νικολαϊδης… σπάει την σιωπή του και μιλάει για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ περιγράφει ένα περιστατικό για την… Παράγκα Νο1!

O πρώην άσος της ΑΕΚ, αλλά και παλιός πρόεδρος της ομάδας, μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Το κουτί της Πανδώρας» που θα προβληθεί την Πέμπτη, και έκανε λόγο για στημένα πρωταθλήματα από το 1996 ως το 2003!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω βίντεο με ένα μικρό απόσπασμα από όσα λέει ο πρώην πρόεδρος και ποδοσφαιριστής, εκείνη την εποχή, της ΑΕΚ.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα όσα λέει ο Νικολαΐδης στο βίντεο με το μικρό απόσπασμα από όσα έχει πει, παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του.

«Θυμάμαι ένα περιστατικό το 2006, όταν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ, και ένας άνθρωπος που είναι πολύ... διάσημος στην Παράγκα νούμερο 1, μέσω ενός γνωστού ήθελε να συναντηθούμε. Προσωπικά, προσπαθούσα να το αποφύγω, γιατί δεν ήξερα ποιος ήταν ο λόγος. Το εκμυστηρεύτηκα σε έναν δικηγόρο, τον κ. Οικονομόπουλο, που και τώρα ασχολείται με την υπόθεση Ψωμιάδη. Με τα πολλά, συναντηθήκαμε στο σπίτι ενός κοινού γνωστού, στις 12 το βράδυ. Ήθελα να δω για ποιο λόγο ήθελε να με συναντήσει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν, σοκαρίστηκα.

Είχα έναν άνθρωπο μπροστά μου, ο οποίος επί τρεις ώρες έκανε βόλτες και μου περιέργαφε από το 1996 ως το 2003, ενώ έπαιζα δηλαδή, πως στηνόταν το πρωτάθλημα! Άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε το σύστημα τότε που με έκλεβε. Εμένα, έκλεβε όχι απλά χρήματα, τα συναισθήματά μου, τον κόσμο. Όλους. Και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα. Είχα δώσει το λίγο μου ότι ήταν off the record. Αν και τα ήξερα, τα πράγματα ήταν λίγο πιο σκληρά. Η αλήθεια πιο σκληρή. Θέλω να δω πως θα τιμωρηθούν αθλητικά. Υπάρχει η ποινική και η αθλητική δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη τι θα κάνει; Θέλω να το δω αυτό. Κατα πόσο θα τους αφήσουν μόνους τους. Το ποδόσφαιρο μόνο του, έτσι όπως είναι στημένο, δεν μπορεί να καθαρίσει. Θέλει κρατική βοήθεια, τη βοήθεια της UEFA. Αλλά έτσι όπως είναι στημένο, δεν το πιστεύω».

posted by: gazzetta.gr

Θα ήταν μεγάλη μαγκιά να τα έλεγε τότε. Αλλά ακόμη και τώρα θα είναι μεγάλη μαγκιά να τους κατονομάσει, πράγμα που φυσιολογικά δεν πρόκειται να συμβεί. Θα παρακολουθήσω αύριο με μεγάλη προσοχή στο Κυτί της Πανδώρας...

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Εμείς στην ΑΕΚ, παρότι και δεν είχαμε χρήματα, κρατικό χορηγό δεν βάλαμε ποτέ. Ήταν φιλοσοφία μας ότι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν έπρεπε να δίνονται για να λειτουργούν ανώνυμες εταιρείες".

Αυτά να τα 'λεγες αν δεν είχες μπει στο άρθρο 44

Exiled

Ανώνυμος είπε...

για τον Ντέμη παράγκα υπήρχε μόνο όσο έπαιζε δηλαδή; προσωπικά τον θεωρώ έναν μέτριο παίχτη ο οποίος θα ήταν πολύ καλός σε μουντιαλίτο αλλά όχι για μια μεγάλη ομάδα και την ΑΕΚ τη χαντάκωσε πιστεύω, είχε μια όμαδα που έπαιζε για αυτόν και φερόταν σαν να ήταν ο Μαραντόνα ή ξέρω και εγώ ποιός.Είχε φτιάξει μια κλίκα που οι Έλληνες ποδοσφαιριστές για κάποιο λόγο τη δεχόντουσαν αν και είχαν δεύτερο ρόλο. όσο έπαιζε ούτε ένας ξένος παίχτης δεν επίασε στην ΑΕΚ και την κατέντησε από εκεί που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο να σέρνεται (με εξαίρεση την πρώτη του χρονιά όπου υπήρχε ο Κωστής)

θέλει να έρθουν οι οικογένειες στο γήπεδο ενώ όσο ήταν παίχτης το μυαλό του το είχε στο να φανατίσει τους οπαδούς, μιλάει για διαιτησία ενώ ήταν ένας κωλοτούμπας που ζητούσε 3 πέναλντι σε κάθε παιχνίδι (και πήρε πολλά), μιλάει για κρατικοδίαιτες ομάδες ενώ μπήκε στο άρθρο 44 και μπαινοέβγαινε στα γραφεία πολιτικών για το γήπεδο ή ποιός ξέρει για ποιόν άλλο λόγο.

Ιδέα δεν έχω πως έγινε πρόεδρος αλλά και γιατί οι δημοσιογράφοι τον αγαπούν τόσο. Θυμάμαι τον Τσίμα που του είχε πάρει συνέντευξη και ήταν τρακαρισμένος λες και μιλούσε σε καμιά σοβαρή προσωπικότητα

λέει συνέχεια για το πόσο αγαπάει την ΑΕΚ και για τα λεφτά που έβαλε από την τσέπη του...αλήθεια που τα βρήκε όλα αυτά τα λεφτά, μήπως από την ΑΕΚ; Επίσης θεωρώ ότι δεν ήταν τυχαία η φυγή του για την Ατλέτικο, όλοι οι άλλοι παίχτες που έμειναν υπέστησαν μειώσεις+οργή του κόσμου για άσχημα αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons