Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Πέρασε στη δεύτερη θέση το PS3;

















Σε απόσταση μίας μόλις ημέρας δημοσιεύθηκαν δύο έρευνες που σκοπό είχαν να μετρήσουν τις εγκατεστημένες βάσεις των οικιακών συστημάτων αυτής της γενιάς. Και ενώ τα αποτελέσματα για την κορυφή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, η “μάχη” για τη δεύτερη θέση φαίνεται να έχει ανάψει για τα καλά. Η πρώτη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη φίρμα "Stategy Analytics" και αναφέρεται σε παγκόσμια κλίμακα, δείχνει το Wii στην κορυφή με 75.5 εκατομμύρια ενεργές μονάδες ως εγκατεστημένη βάση, δεύτερο το PS3 με 43.4 εκατομμύρια και τρίτο το Xbox 360 με 42.9 εκατομμύρια. “Η σχετική αδυναμία του Xbox 360 στην Ευρώπη και την Ασία, λειτουργεί επιβαρυντικά στις παγκόσμιες επιδόσεις του” ήταν η δήλωση της φίρμας για την κονσόλα της Microsoft, συνεχίζοντας λέγοντας πως, ενώ το Kinect έδωσε μια ώθηση στη στρατηγική της Microsoft, οι επιδόσεις της κονσόλας εκτός των Η.Π.Α. παραμένουν απογοητευτικές. Φυσικά, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και μια μελλοντική πτώση του Wii, η οποία, για το χρόνο που διανύουμε, θα το φέρει στην τρίτη θέση των Hardware, λέγοντας πως είναι μια καλή ευκαιρία για μια καινούργια κονσόλα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η δεύτερη έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της γνωστής αλυσίδας Gamestop από την IDG, επικεντρώθηκε μόνο στις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.. Στην Ευρώπη, η συνολική εγκατεστημένη βάση των κονσόλων ανέρχεται περίπου στα 153 εκατομμύρια, με τα 114 από αυτά να υπολογίζεται πως είναι της τωρινής γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή βρίσκονται οι κονσόλες της Nintendo, Wii και DS με 24.9 και 46 εκατομμύρια αντίστοιχα. Ακολουθούν αυτές της Sony, με 14.7 εκ. PS3 και 14.8 εκ. PSP. Τέλος, το Xbox 360 είναι λίγο πιο κάτω με 13.7 εκ ως εγκατεστημένη βάση στην περιοχή.

Για τις Η.Π.Α. –που χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία της NPD- το αντίστοιχο νούμερο του συνολικού Hardware είναι περί τα 249 εκ. με τα 141 από αυτά τωρινής γενιάς. Τα DS και Wii παραμένουν και εδώ στην κορυφή με 47.3 και 34.2 εκ. μονάδες αντίστοιχα. Αντιθέτως, το Xbox 360 -όπως αναμενόταν- έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στην αμερικάνικη αγορά με 25.4 εκ. ενώ το PS3 φαίνεται να έχει μείνει λίγο πίσω με 15.4 εκ..

gameover.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons