Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!

Σε μακάβριο «τρόπαιο» έχει μεταβληθεί η σορός του πρώην «ισχυρού άνδρα» της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ...

Oι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επιδεικνύουν τη σορό του δικτάτορα σε ένα καταψύκτη κρεοπωλείου στην πόλη Μισράτα, ενώ από τις πληγές του καταδεικνύεται ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

Το πτώμα του Καντάφι παραμένει γεμάτο αίματα, φοράει μόνο ένα ζευγάρι στρατιωτικά παντελόνια και έχει πεταχτεί σε ένα φτηνό στρώμα, έχοντας γίνει μία φρικιαστική «τουριστική ατραξιόν» και ένα μακάβριο σύμβολο της βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα Λιβύη και με το νέο καθεστώς.

Εκατοντάδες Λίβυων πολιτών σχηματίζουν ουρά έξω από το κρεοπωλείο στη Μισράτα, με ένα φρουρό να επιτρέπει μικρές ομάδες Λίβυων να μπαίνουν σταδιακά στο δωμάτιο. Ποζάρουν με το πτώμα κάνοντας το σήμα της νίκης και φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Ο Καντάφι φαίνεται ότι δολοφονήθηκε στα πρώτα λεπτά μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη, όταν ανακαλύφθηκε να κρύβεται σε έναν αγωγό αποχέτευσης στην Σύρτη.

Στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του υπάρχει πληγή από σφαίρα που ο δικτάτορας φαίνεται ότι δέχθηκε εξ επαφής. Κηλίδες αίματος φανερώνουν άλλη μία πληγή από σφαίρα στο θώρακά του.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία του Καντάφι προκάλεσε την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Amnesty International, που ζήτησε από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να διεξάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς η δολοφονία τού αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Τη μοίρα του πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του Μουτασίμ. Σε σκηνές ενός βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μουτασίμ καπνίζει ένα τσιγάρο φαινομενικά ήρεμος, αλλά κάποιος φαίνεται ότι τον σκότωσε λίγο μετά τη σύλληψή του. Η σορός του επιδεικνύεται σε άλλον καταψύκτη στην Μιζράτα, προκαλώντας και πάλι την παρέμβαση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

skai.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons