Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Αναβάλει την εκταμίευση της 6ης δόσης το ΔΝΤ

Διασταυρωμένες πληροφορίες φέρουν το ΔΝΤ και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτου (IIF) να διέπονται από διάχυτη και έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις που δρομολόγησε η αναγγελία περί δημοψηφίσματος του έλληνα Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον η σύγκληση του ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση της 6ης δόσης ενδέχεται να αναβληθεί για μερικές μέρες ή ίσως και περισσότερο μέχρι να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Πηγή του Ταμείου εξέφραζε το προβληματισμό για το “σκηνικό γενικευμένης πολιτικής κατάρρευσης στην Ελλάδα- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στο δρόμο τόσο για την εκταμίευση της 6ης δόσης όσο και για το χρηματοδοτικό μέλλον της χώρας μας”.

Μέχρι στιγμής το ΔΝΤ και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) με επικεφαλής τον κ. Τσάρλς Νταλάρα έχουν κοινή φοβία που εδράζεται στην υλοποίηση του προγράμματος για την ελληνική αναδιάρθρωση όχι μόνο από πιθανόν αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά και για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι μήνες που θα μεσολαβήσουν μέχρι αυτό στη στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες.
Λευκός Οίκος: η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει άμεσα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ ανακοίνωσε ότι η ξαφνική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος καταδεικνύει την ανάγκη της Ευρωζώνης να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο Τζέι Κάρνεϊ τόνισε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα «ενισχύει την αντίληψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποσαφηνίσει αλλά και να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς προς την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με ο πρακτορείο Reuters η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσει η Ευρωζώνη να επιδεικνύει αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που την ταλανίζουν, οι επιπτώσεις θα διευρύνουν την αναταραχή στις χρηματαγορές. Ο Τζέι Κάρνει επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons