Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Μετά από επτά χρόνια, ξανά μαζί οι «Πυξ Λαξ»


Ίσως αποτελούν την πιο αγαπητή ελληνική μπάντα, με τα τραγούδια της οποίας ερωτευτήκαμε, γελάσαμε και κλάψαμε. Μετά από επτά χρόνια, οι αγαπημένοι μας «Πυξ Λαξ» ενώνονται, πραγματοποιώντας μια μεγάλη περιοδεία. Ένα μικρό δείγμα πήραν όσοι βρέθηκαν χτες στο «Terra Vibe», στη Μαλακάσα, όπου έδωσαν την πρώτη τους συναυλία. Στις 13 Ιουλίου, ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία που θα δώσουν στο ΟΑΚΑ, στην οποία θα έρθουν και φίλοι καλλιτέχνες του γκρούπ.

Μιλώντας για τη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο τραγουδιστής των Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, πως πρόκειται για «κάτι πρωτόγνωρο για όλους και μια μεγάλη πρόκληση λόγω μεγέθους». «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πράγματα που δεν τα έχουμε ξανακάνει παρά το γεγονός ότι όλοι είμαστε 20 χρόνια «στο δρόμο». Είναι ένα μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα πολύ μεγάλο, σχεδόν όνειρο για Έλληνες μουσικούς».

Από τη μεριά του ο Μπάμπης Στόκας ανέφερε πως, «η ιδέα αυτής της επανένωσης ανήκει στον αγαπημένο και πρόωρα χαμένο Μάνο Ξύδους. Οι συναυλίες θα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλο τον κόσμο και ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' προς το κοινό που τόσο μας αγκάλιασε και μας το δείχνει καθημερινά». Αναφερόμενος στις πρόβες, συνέχισε τονίζοντας πως, «μαζευτήκαμε μετά από 7 χρόνια, να παίξουμε μαζί και είναι για μένα σα να μην πέρασε μια μέρα. Οι πρόβες ήταν σα να μην είχαμε σταματήσει και τα τραγούδια που νομίζαμε ότι θα είχαμε ξεχάσει, δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό».

Η περιοδεία του αγαπημένου και απόλυτα επιτυχημένου συγκροτήματος ξεκινάει από τα Ιωάννινα στις 8 Ιουλίου, 13 Ιουλίου θα τραγουδούν στο ΟΑΚΑ, 30 Ιουλίου η μπάντα ταξιδεύει στην Κύπρο στο στάδιο της Αγίας Νάπας, στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο όμορφο Καρπενήσι, 7 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα απολαύσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες στο Καυταντζόγλειο, 17 Σεπτεμβρίου η Πάτρα έχει την τιμητική της και το Παμπελοπονησσιακό Στάδιο και κλείνει η περιοδεία με τη συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα που υιοθετεί η μπάντα για αυτήν την περιοδεία , είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα από στίχους του μουσικού και τραγουδιστή των Πυξ Λαξ, Μάνου Ξυδούς «Έι μεν, κοίτα μπροστά». Η μπάντα, στη συνέντευξη τύπου, δήλωσε πως μετά τη λήξη της περιοδείας δεν τραγουδήσει πάλι μαζί, καθώς έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το σχέδιο που υπήρχε για αυτή την περιοδεία ήταν να γίνει στα 10 χρόνια, όμως εξαιτίας της απώλειας του Μάνου Ξυδούς έγινε νωρίτερα.

Πρόκειται για μια παραγωγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες μεγάλων καλλιτεχνών, που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα. Μία παραγωγή που επεκτείνεται σε κατασκευές χιλιάδων τετραγωνικών, 200 καμπίνες ηχείων, 100 κινούμενες κεφαλές, 250 τετραγωνικά led wall. Όσοι βρέθηκαν χθες στο συναυλιακό χώρο του Τερα Βάιμπ, δημοσιογράφοι και πολλοί φανς του συγκροτήματος που είχαν κερδίσει προσκλήσεις από ραδιοφωνικούς διαγωνισμούς, πήραν μια μικρή γεύση από αυτό που συμβεί τον Ιούλιο.

Από τις προπωλήσεις των εισιτηρίων και τα χιλιάδες «χαρτάκια»που έχουν βρει τους κατόχους τους, φαίνεται πως πρόκειται για συναυλία που θα έχει 100% πληρότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons