Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

Οι χάκερ «Anonymous» ξαναχτυπούν


Στόχος τους μία τούρκικη κυβερνητική σελίδα

Οι  χάκερ «Anonymous» ξαναχτυπούνΗ γνωστή πλέον ομάδα χάκερ «Anonymous» (Ανώνυμοι) «έριξε» μία τούρκικη κυβερνητική ιστοσελίδα ως κραυγή διαμαρτυρίας για την επικείμενη παράθεση φίλτρων στο τούρκικο διαδίκτυο, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως λογοκρισία, στις 22 Αυγούστου αυτού του έτους. 

Η περιήγηση στο διαδίκτυο στη γείτονα χώρα κάθε άλλο παρά ελεύθερη είναι, αφού έχει απαγορευθεί ήδη η είσοδος σε χιλιάδες ιστότοπους μεταξύ των οποίων και το YouTube. Επίσης οι ποινικές διώξεις εναντίον των αρθρογράφων της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας σε ιστολόγια δεν έχουν σταματημό. Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων φίλτρων θα καταγράφεται η διαδικτυακή δραστηριότητα όλων των χρηστών και αυτό είναι που τους εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο. 

Οι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα των τούρκικων τηλεπικοινωνιών, το οποίο ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως σε λειτουργία. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιτίθενται σε κυβερνητική ιστοσελίδα, αφού παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο σε αυτή του Υπουργείου Πληροφοριών.
newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons