Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

Γυμνοί ποδηλάτες στη ΘεσσαλονίκηΆνθρωποι κάθε ηλικίας διέσχισαν τη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους, φορώντας μόνο τα απαραίτητα στο πλαίσιο της 4ης διεθνής γυμνής ποδηλατοδρομίας (Pics)


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 4η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν από τα ρούχα τους και πήραν τα ποδήλατά τους πραγματοποιώντας πορεία για να τονίσουν την χρήση του εν λόγω μεταφορικού μέσου στη σύγχρονη πόλη.
Οι συμμετέχοντες παρήλασαν με λιγοστά ρούχα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν το όνομα της ποδηλατοδρομίας και πήραν μέρος απολύτως γυμνοί.
 
Στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι η "προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου ...και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος", ενώ προσπαθούν  να ευαισθητοποιήσουν τους Θεσσαλονικείς γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα με κεντρικό σύνθημα τους αυτή τη φορά "Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!".
 
Μάλιστα οι γυμνοί ποδηλάτες σταμάτησαν και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons