Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

Ας ξεπουλήσουμε τις περιουσίες φοροφυγάδων και μεγαλοκαταθετών!


Δημοσιεύθηκε από : Κώστας Χαρδαβέλλας

«Δεν θα πτωχεύσετε αλλά θα πεινάσετε!».
Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνουν τώρα κυβέρνηση, τρόικα και ευρωπαίοι εταίροι, αφού ναι μεν αφήνουν να εννοηθεί ότι θα την δώσουν την 5η δόση αλλά θα μας... αλλάξουν τον αδόξαστο.
Μέτρα, μέτρα, μέτρα, φόροι, απολύσεις, περικοπές, αποκρατικοποιήσεις... για να μην γίνει απόλυτη στάση πληρωμών. Ο ιδιωτικός τομέας έχει πλέον στραγγίξει, στον δημόσιο ετοιμάζουν επέλαση.
Είναι αυτονόητο ότι βασικό ζητούμενο είναι να πληρώσουν όσοι πολιτικοί πλούτισαν εις βάρος μας. Αλλά είναι φανερό ότι αυτό καθυστερεί μέσα από νομικά τερτίπια και εμείς "καιγόμαστε" για άμεση ρευστότητα.
Και επειδή είναι πολύ της μόδας τα συνθήματα τον τελευταίο καιρό, αλλά καλό είναι να συνοδεύονται από προτάσεις, εγώ έχω μία να κάνω:
Πριν ληφθεί οποιοδήποτε νέο μέτρο, πριν ξεπουληθεί οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, να ενημερώσει επισήμως ο πρωθυπουργός, τι γίνεται με τις περίφημες λίστες φοροφυγάδων αλλά και μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν «ύποπτο» χρήμα στο εξωτερικό!
Γιατί δεν ξεκινάμε το ξεπούλημα από καταθέσεις, βίλες, οικόπεδα, αξίας δισ. ευρώ;
Γιατί δεν ξεκινάει από αυτούς η κυβέρνηση; Γιατί δεν εξαντλεί κάθε αυστηρότητα στον έλεγχο και κυρίως στην είσπραξη αυτών που έχουν κλέψει από το ελληνικό δημόσιο;
Γιατί δεν αλλάζει, σήμερα κιόλας, την νομοθεσία που προστατεύει όλους αυτούς τους μεγαλοκλέφτες και τους επιτρέπει να μεταβιβάζουν σε εταιρείες ή συγγενείς τα περιουσιακά τους στοιχεία;
Γιατί δεν κάνει έναν έλεγχο να δει τα τελευταία 20 χρόνια ποιός και με τι φορολογικές ενημερότητες κατάφερε να «ξεφορτωθεί» από το όνομά του ακίνητα και επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσει να κλέβει και χρωστάει ανενόχλητος;
Και όποιον εντοπίσει να μεταβίβασε, ενώ χρωστούσε και δεν πλήρωνε, όποιον μετέφερε λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να καταβάλει στο δημόσιο τις υποχρεώσεις του, να τον καλεί να πληρώσει άμεσα τα χρέη του.
Όποιος αδυνατεί, τότε να ακυρώνεται αυτομάτως η μεταβίβαση και να κατάσχονται τα ακίνητα και οι καταθέσεις του!
Αντί να συναντιούνται οι πολιτικοί αρχηγοί για να παίζουν την κολοκυθιά, «γιατί να συναινέσω εγώ, ποιός να συναινέσει;», ας συναντηθούν αύριο κιόλας, ας ανοίξουν τα i-pad τους και ας καταγράψουν ποιός οφείλει τι και μέχρι πότε θα το εισπράξουμε!
Αμέσως μετά, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ας ενημερώσει την τρόικα ότι από μεγαλοφοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες «ύποπτου» χρήματος στο εξωτερικό, έχουμε να λαμβάνουμε τόσα. Αφού τα εισπράξουμε, θα ξανακάτσουμε στο τραπέζι να δούμε τι σώζουμε από μισθούς, συντάξεις και δημόσια περιουσία.
Μέχρι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών -αν ποτέ αλλάξει- και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα όποιοι πολιτικοί έκλεψαν, ας ξεκινήσουμε από αυτούς που δεν τους προστατεύει κανένας νόμος, παρά μόνο εκείνος της διαπλοκής και των pay rolls.
Όχι, δεν ελπίζω ότι θα αναπαράγει κάποιος την πρότασή μου δημοσίως!
Παντού υπάρχει ένας «κολλητός» μεγαλοεπιχειρηματίας ή φοροφυγάς, που «τα χώνει» για να μην ακούγονται καν τέτοιες προτάσεις!
Κώστας Χαρδαβέλλας
Υ.Γ. Και χθες υπήρξαν μικροεπεισόδια στους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ. Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που τα υποκινούν, την πρώτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων δεν ήταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, γιατί ΔΕΝ ανήκουν στους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ! Πού ανήκουν; Θα τα πούμε σύντομα! Γιατί για να συνεχίσουν να υπάρχουν ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πρέπει όλοι αυτοί οι «δήθεν» να γυρίσουν στα «λαγούμια» τους!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons