Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

Αποφασίστε για την κυβέρνηση για να έρθει η έκτη δόση

Να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση ζήτησε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Εν αναμονή περαιτέρω διευκρινίσεων από την Ελλάδα τελεί η Ευρωζώνη, προκειμένου να ξεπαγώσει η 6η δόση, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομικών Όλι Ρεν.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα διευκρινίσεις σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και από πλευράς εφαρμογής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Α. Αλταφάζ, ερωτηθείς τί χρειάζεται να πράξει η Ελλάδα για να ξεπαγώσει η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο σημερινό Συμβούλιο Eurogroup, καλείται να παρουσιάσει τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Πρέπει να δούμε τί αποφάσεις θα λάβει η Αθήνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Εξ άλλου, ο Α. Αλταφάζ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουδέποτε έκανε υποδείξεις σε κράτος - μέλος της ευρωζώνης για σχηματισμό συγκεκριμένης κυβέρνησης, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η Επιτροπή, πολλές φορές, έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και ευρεία πολιτική συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons