Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Οι δέκα μεγαλύτερες γκάφες του Μπερλουσκόνι

Ιστορικές έχουν μείνει οι γκάφες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που τα τελευταία 17 χρόνια που τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας –τα 10 ως πρωθυπουργός- δεν κατάφερε να συγκρατήσει το ταμπεραμέντο του, διαφοροποιούμενος κατά πολύ από το στυλ του δυτικού ηγέτη.

Διάσημος για τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» και για την ανεξέλεγκτη λίμπιντο, ο Μπερουσκόνι δίχασε, προβλημάτισε, προκάλεσε «πονοκεφάλους» σε όλη την Ευρώπη ενώ έφερε τη χώρα του αντιμέτωπη με πολλά ευτράπελα και διπλωματικά επεισόδια.

Ποιες ήταν όμως οι μεγαλύτερες γκάφες του Μπερλουσκόνι τα τελευταία 17 χρόνια; Το περιοδικό Time σταχυολογεί τις 10 που έγραψαν... ιστορία.


1. «Χθες είχα μια ουρά γυναικών έξω από την πόρτα του δωματίου μου... Ήταν έντεκα συνολικά... Μπόρεσα μόνον με οκτώ, γιατί δεν άντεχα άλλο».

Ο Καβαλιέρε περηφανεύεται, κάπου ανάμεσα στη διετία 2007-2008 ότι κοιμάται με οκτώ γυναίκες και θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις του προς τον Γκόρντον Μπράουν, τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ ως «παρεμβολή στην κοινωνική του ζωή».


2. «Είναι καλύτερα να είσαι λάτρης των γυναικών παρά ομοφυλόφιλος».

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Ρούμπι, το 2010, και μαθεύτηκε η σχέση του Μπερλουσκόνι με την 17χρονη χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαχρούζ, στη χώρα δημιουργήθηκε σάλος. Η Ρούμπι δήλωσε ότι έλαβε περίπου 10.000 δολάρια για να παρακολουθεί τα γνωστά πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα». Στη συνέχεια, η Ρούμπι αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιτέθηκε σε όσους τον επικρίνουν για την αγάπη του στις γυναίκες.


3. «Φυσικά, τα καταλύματα είναι προσωρινά. Αλλά μπορούν να το δουν σαν ένα σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ».

Το κάμπινγκ ήταν η περιοχή της Λ' Άκουιλα, όπου μόλις εκδηλώθηκε ο καταστροφικός σεισμός, το 2009, πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 17.000 πολίτες έμειναν άστεγοι...


4. «Η Ιταλία είναι μια εξαιρετική χώρα για επενδύσεις. Σήμερα έχουμε λιγότερους κουμουνιστές, ενώ όσοι είναι ακόμη κουμουνιστές, το αρνούνται. Ένας άλλος λόγος για επενδύσεις στην Ιταλία, είναι οι ωραίες γραμματείς».

Τάδε έφη Μπερλουσκόνι σε επίσκεψή του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το 2003, προσπαθώντας να πείσει ότι η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα των καπιταλιστών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καβαλιέρε έδωσε σημασία στο γυναικείο φύλο. «Αν δεν ήσουν παντρεμένη, θα σε παντρευόμουν τώρα», δήλωσε σε μια υπουργό του, πρώην μοντέλο, το 2007.


5. «Ποιο είναι το όνομά του; Του ηλιοκαμένου. Α, Μπαράκ Ομπάμα! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά κι οι δυο τους κάνουν ηλιοθεραπεία, καθώς και η γυναίκα του είναι εξίσου ηλιοκαμένη».

Λίγο μετά τη συνεδρίαση της G20 το 2009, ο Μπερλουσκόνι αναφέρεται στη γνωριμία του με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. «Νέος, ωραίος και ηλιοκαμένος», ήταν το σχόλιο που έκανε το 2008 για τον Ομπάμα, αμέσως μετά την εκλογή του.


6. «Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε την ανωτερότητα του πολιτισμού μας, ο οποίος, μέσω ενός συστήματος αξιών παρέχει στους ανθρώπους αφθονία και εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκεία. Κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει στις ισλαμικές χώρες».

Το σχόλιο του Μπερλουσκόνι για την 11η Σεπτεμβρίου... Μετά τις αντιδράσεις, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν και παρερμηνεύτηκαν.


7. «Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ και κανέναν. Ο Μουσολίνι συνήθιζε να στέλνει τους ανθρώπους διακοπές στην εξορία».

Οι διαφορές Σαντάμ Χουσεΐν και Μουσολίνι δια στόματος Μπερλουσκόνι...


8. «Είμαι ο Χριστός της πολιτικής. Θυσιάζω τον εαυτό μου για όλους».

Μπερλουσκόνι σε κρίση αυτογνωσίας και μετριοπάθειας, το 2006.


9. «Θα ασχοληθώ με τις δικές μου επιχειρήσεις. Φεύγω από αυτή τη «σκατοχώρα». Αρρώστησα».

Γιατί μπορεί τώρα που παραιτήθηκε να προαναγγέλλει την επιστροφή του, αλλά όταν θύμωσε με έναν εκδότη μικρής εφημερίδας και άνθρωπό του, ο Μπερλουσκόνι «βγήκε από τα ρούχα του». Η συγκεκριμένη δήλωση υπεκλάπη και όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας, το γραφείο του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η φράση αυτή «ήταν ένα από τα πράγματα που λες στο τηλέφωνο αργά τη νύχτα».


10. «Είμαι, και όχι μόνο κατά τη δική μου γνώμη, ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα μπορούσε να βρεθεί σήμερα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας στην ιστορία έναντι του οποίου θα αισθάνομαι κατώτερος. Το αντίθετο».

Αντιμέτωπος για άλλη μια φορά με τη Δικαιοσύνη το 2009, σε μια νέα κρίση μετριοπάθειας, ο Μπερλουσκόνι διαμαρτύρεται για την άρση της ασυλίας του σε δυο υποθέσεις διαφθοράς. Σε συνέντευξη τύπου, ο Μπερλουσκόνι διακήρυξε εαυτόν τον πλέον «διωκόμενο άνθρωπο όλων των εποχών, όλης της ανθρωπότητας, σε όλον τον κόσμο».

newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons